utorok 3. marca 2015

Arsenal na úvod hostí Monako. Potvrdí Kanonieri rolu favorita?

Už štyri roky sa Arsenal v Lige majstrov márne snaží preniknúť cez hradby osemfinále, teraz sa mu stavajú do cesty AS Monako. Po predchádzajúcich bojoch s tímami ako Barcelona či Bayern Mníchov tak londýnsky celok výnimočne vstupuje do prvého zápasu ako pomerne jednoznačný favorit, ovšem ani kniežacia klub nedá kožu zadarmo.

Na tohtoročnej los vyraďovacej fázy milionárskej súťaže si zverenci Arsena Wengera naozaj sťažovať nemohli. Kvôli konečnému druhému miestu o skóre za Borussiou Dortmund totiž kanonieri čelili možným súperom ako Real Madrid, Atletico Madrid či starí známi Bayern s Barcelonou ... Osud však Arsenalu privialo do cesty víťaza skupiny C, kde Monako triumfovalo pred Bayer Leverkusen Unibet napriek voľným štyrom vstrelenými bránkam počas celej skupinovej fázy. Ani napriek tomu však podľa slov manažéra Londýnčanov akékoľvek podcenenie súpera neprichádza do úvahy.

"Sme už v Lige majstrov po sedemnástykrát v rade, čo znamená, že by sme sa vôbec nepoučili - slovo, jednoduché 'by sa v rámci Ligy majstrov malo radšej zakázať," dovolil si jednu zo svojich charakteristických poznámok Arsene Wenger, ktorý na začiatku svojej trénerskej kariéry pôsobil práve v Monaku. "Pravidelne ide o vyrovnané zápasy, kde väčšinou rozhodne jediný gól, a to si vyžaduje tvrdú prácu. Začul som, že z nás v Monaku robia favorita a Unibet presúvajú na nás tlak, ale pre mňa je to päťdesiat na päťdesiat. Tlak je na oboch tímoch, a práve pre tieto momenty každý manažér i hráč žije. "


Ak sa Monako má v tohtoročnej sezóne niečím pýšiť, je to bezpochyby jeho defenzíva. Ako najlepší vo Francúzsku aj najlepší v doterajšom priebehu Ligy majstrov, vyzrela monacká obrana práve aj na Arsenal v rámci predsezónnej prípravy. V auguste si totiž kniežací klub odviezol z Emirates Cupu cennú výhru 1: 0. A hoci sa od tej doby všeličo zmenilo na oboch stranách, mala by táto spomienka Unibet poslúžiť hráčom hostí, že môžu v stredu večer nastúpiť zdravo sebavedomí. Pamätá na to aj tréner Leonardo Jardim: "Porazili sme ich počas prípravy, ale išlo skôr o tréningový zápas, z ktorého nejde príliš súdiť. Rovnaký výsledok ako vtedy by sme ale brali."

"Arsenal je teraz o poznanie silnejší," všíma si portugalský tréner Monaka. "Budeme musieť zahrať spoľahlivo a nedopriať kľúčovým hráčom Arsenalu, aby nás rozhodili. Za posledné roky sa Arsenal podstatne rozvíjal a sú tento rok lepšie ako pred dvoma, troma rokmi. V ich kádri pribudla rad veľmi kvalitných hráčov," poznamenal Jardim na adresu zvučných posíl Kanónov z posledných rokov, ako Mesut Özil či Alexis Sánchez. Práve na ne sa bude upierať tá Unibet najväčšia pozornosť, avšak ako správne poznamenal monacké kapitán Jeremy Toulalan, veľký pozor si jeho tím bude musieť dať aj na Olivier Giroud sa Santia Cazorla, ktorí sa tešia výbornej forme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára