utorok 3. marca 2015

Juventus zdolal Borussiu o jednu bránku

Repríza osemnásť rokov starého finále dopadla lepšie pre domáce Juventus. Turínsky celok poslal do vedenia Carlos Tévez a druhú bránku si pripísal Alvaro Morata. Hostia z Nemecka ale strelili jeden gól, takže odveta bude ešte zaujímavá.

Tréner Massimiliano Allegri spoliehal na skúsenosti legendárneho brankára Gianluigiho Buffona, pred ktorým mali priestor čistiť Lichtsteiner, Chiellini, Bonucci a Evra. Pred obávanou záložný radom pôsobili Carlos Tévez - najlepší strelec Serie A - vedľa ktorého sa postavil Alvaro Morata. Nemecký tréner Jürgen Klopp stavil na ofenzívnu trojlístok v podaní Aubameyang, Mchitarjan, Reus. Pred nimi pôsobil muž, ktorý prostredie talianskeho calcia a obzvlášť Turína veľmi dobre pozná - niekdajší Unibet kmeňový hráč Starej dámy Ciro Immobile.

Niekdajší občan Turína chcel veľa dokázať, že sa ho Juventus s FC Turín nemal zbavovať a jeho prvá strela v zápase bola prinajmenšom ambiciózny. Rovnako tak pas Pogba na Téveza, ku ktorému ale tvrdo pristúpil Marcel Schmelzer. Na argentínsku hviezdu si všeobecne dávali obrancovia hostí veľký pozor, pretože jeho renomé poskytuje dostatočnú záruku inkasovaného gólu.

A potvrdilo sa to aj dnes večer. Hoci Borussia rozhodne hrala aktívnejšie a lepšie sa pohybovala, stačil jeden rýchly protiútok, aby sa domáce tribúny prvýkrát radovali. Po rýchlej kombinácii medzi Tévezom a Morata sa španielsky útočník dostal s loptou až k Unibet vápenatom Roman Weidenfeller a vypálil. Brankár nemeckého celku loptu vyrazil len pred seba, kde však bol argentínsky strelec a dopravil loptu do siete!


Hlavnou postavou Borussen je predovšetkým Marco Reus, ktorý sa dal dokopy po vlečúcich zraneniach a navyše si naklonil fanúšikov tímu tiež podpisom novej zmluvy. A dnes im musel znovu urobiť obrovskú radosť. Veľa mu pomohol predovšetkým Giorgio Chiellini, ktorý sa pošmykol a loptu stratil len kúsok pred vápnom. Prizerajúci Leonardo Bonucci bol naozaj len divákom a skôr vyklusával za utekajúcim Reus. Ten postupoval sám na bránu a prestrelenie Buffona zvládol bez problémov - 1: 1.

Stará dáma sa dostala postupne pred vápno súpera a Pirlův center našiel Bonucciho. Ten sa po nedávnej nevydarenej akcii mohol vykúpiť, ale jeho hlavička mierila nad brvno. Tou dobou to už ale vyzeralo skôr ako exhibičné stretnutie v prospech nemeckého celku. Aby toho Unibet nebolo málo, hra Juventusu Turín okrem rýchlosti musela oželieť tiež "mozog". Práve túto úlohu plní u Bianconeri veterán Andrea Pirlo, ktorý sa ale zranil. Jeho miesto zaujal mladý talent Roberto Pereyra.

Festival obranných chýb pokračoval a tentoraz to mrzelo opäť hostí. Carlos Tévez dostal loptu u vápna, poslal ho do strany na Paul Pogba a ten hľadal pred bránou nabiehajúci spoluhráčov. Bol tam Alvaro Morata, ktorého nechali obrancovia Borussie absolútne nestráženého a mladý španielsky strelec mal ľahkú úlohu - 2: 1.

Do druhého polčasu už nenastúpil Sokratis, v drese hostí ho nahradil Oliver Kirch. Skraja druhého polčasu sa do zaujímavej šance dostával Ciro Immobile, ktorý Unibet pálil na brankára Buffona z otočky, ale legendárny taliansky reprezentant bol včas na svojom mieste. Spolupráca medzi Téveza a Alvarom Morata na obrancu Borussie fungovala, ale často jej schádzala presnejší finálnej nahrávka. Viac: sk.top10-bookies.com

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára