utorok 3. marca 2015

O záchranu Lille nemám obavy, hovorí kapitán Mavuba

Fanúšikovia Lille boli už dlhšiu dobu zvyknutí na umiestnenie v špičke tabuľky Ligue 1 a pravidelnú účasť v európskych pohároch, v tejto sezóne ale ich mužstvo tápe a pohybuje sa v dolnej polovici tabuľky. Rio Mavuba tak dvíha varovný prst, hoci ani on sám neverí tomu, že by LOSC mohlo zostúpiť ...

Klub zo severu Francúzska vlani skončil vo francúzskej najvyššej súťaži tretie, v tomto Unibet ročníku ale neuspel na európskej scéne a ani v Ligue 1 sa mu nedarí. Má síce znova jednu z najlepších obrán, ale v útoku to viazne a menej gólov strelilo už len posledný FC Metz.


Výsledkom tak je súčasné dvanáste miesto a po sobotňajšej prehre v Bastii má Lille na zostupovej pozície náskok len šiestich bodov, čoho si je vedomý aj Rio Mavuba. "Tahle sezóna je jedna Unibet veľká nočná mora. Dúfam, že rýchlo získame body, ktoré potrebujeme k istote záchrany," uviedol tridsaťročný stredopoliar.

Bývalý hráč Bordeaux a Villarrealu po sezóne zrejme zmení pôsobisko, neobáva sa ale toho, že by sa s Lille rozlúčil zostupom do Ligue 2. "Nemám obavy, verím v nás a Unibet naše mužstvo. Body ale potrebujeme rýchlo. Myslím, že existuje veľa klubov, ktoré si prešli tou istou situáciou. Je jasné, že by sme nemali byť v tejto pozícii, "dodal Mavuba, ktorý za Lille hrá od roku 2008 a pred štyrmi rokmi s ním mohol sláviť domáce double.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára