utorok 3. marca 2015

Suárez rozhodol. Barcelona vyhrala v Manchestri 2: 1

Odvážny a odhodlaný výkon Manchestru City v druhom dejstve vyšiel nazvyš. Prvej polke totiž domáci odohrali úplne hanebne, dostali od Barcelony a Suáreza dva góly, ktoré po prestávke dokázali stiahnuť len z polovice. Agüerovo korigovanie na konečných 1: 2 neznamená do odvety v Španielsku prakticky nič. Prehra o gól je síce do odvety príjemnejšie než dvojgólové, Citizens ale tak ako tak musia v Barcelone dvakrát skórovať ...

Úvodný duel ostro sledovanej konfrontácie anglického a španielskeho futbalu ukázal Albionu dokonalé zrkadlo a tvrdú realitu; totiž že okrem Chelsea nie je žiadny celok Premier League schopný držať s európskou elitou krok - a to predovšetkým po taktickej stránke. Iný Unibet ostrovný celok než Blues prelomil brány štvrťfinále Ligy majstrov pred dlhými štyrmi rokmi.

Manuel Pellegrini sa už pred zápasu chvastal, že dnešný zápas pojme o mnoho odvážnejšie. Tak aj splnil, keď namiesto silného stredu nasadil do základnej zostavy dvoch útočníkov. Ako sa však v ďalších minútach ukázalo, už tento moment bol úvodným spúšťacím mechanizmom výhry Barcelony.


Len prvých desať minút anglický majster na neobľúbeného súpera stačil. Vyrovnanú hru ovenčili aktívny Agüero, ktorý vybojoval priamy kop z nejakých 20 metrov pre Milnera. Jeho rana však skončila v hradbe tiel pred bránou, a potom už začal pracovať nesmierne Unibet mobil bonus silný ofenzívnej stroj Barcelony, ktorý systematicky promazával príšerne hrajúci Kompany.

Všetci z hviezdneho tria Neymar - Messi - Suárez sa chopili slova. Najprv brazílsky kúzelník ľahko oklamal Zabaleta a jeho prácu nevyužil Messi. Po nepochopiteľnom zlyhaní Fernanda uháňal na bránku zase Suárez ai vďaka Demichelisově priťuknutí mohol na dvakrát zakončiť - lenže mimo tri tyče.

Po štvrťhodine hry už ale najlepší hráč minulej sezóny v Premier League dokázal Joea Harta prepáliť. Messiho center do vápna "sklepl" hlavou Suárezovi Kompany a uruguajský útočník dokonale pohotovým švihom otvoril skóre - 0: 1.

Luis Suárez pokračoval vo svojej streleckej show aj neskôr, hoci prvý Unibet ďalšiu šancu spálil. Mal možnosť na Harta postupoval úplne sám, ale anglická jednička jeho pokus včasným vybehnutím zhatila. Po polhodine hry už ale druhá bránka padla, keď Messi úžasne pretancoval pred vápno, postúpil albumovom a ten krásne našiel miesto, kde bohvieprečo chýbal Kompany. Suárez napriek tlaku zúfalo zaskakujúceho Demichelis zvýšil na 2: 0 pre Barcelonu.

Ani to však nebolo zo strany parádne hrajúcich Kataláncov všetko. Manchester City pôsobil v prvom dejstve skutočne v úlohe sparing Unibet partnera, keď vďaka lenivosti útočníkov smerom dozadu väčšinu času Barca útočila v prečíslení. Neymar tak po prehodení Harta skazil radosť až Zabaleta, Alves vďaka ďalšiemu nedorozumenie domácich oblúčikom rozoznel brvno. Jedinou strelu City na bránku zaznamenal až v závere dejstva Samir Nasri.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára