utorok 3. marca 2015

Atlético chce zopakovať minuloročnú jazdu, prvým súperom je Leverkusen

Atlético Madrid prežilo vlani zďaleka najúspešnejší sezónu od odchodu kontroverzného prezidenta Jesúsa Gil y Gila, keď vyhralo domáce ligovú súťaž a v Lige majstrov došlo až do finále. Nadviazať na triumfálny ťahanie milionársku súťaží je však nasledujúca sezónu vždy ťažšie, aj keď je pravda, že súčasný Leverkusen nepôsobí zrovna neprekonateľným dojmom ..

Tím, ktorý pred rokom touto dobou ešte bojoval o nemecký titul, sa totiž momentálne trápi a v Bundeslige zaberá až šieste miesto; na "bedňu" síce stále stráca len štyri body, ale vzhľadom k zlej forme by si mal strážiť skôr chrbát, konkrétne dotieravých Werder Brémy. Tiež Atléti podľa očakávania po minulej fenomenálny sezóne trochu zľavili, stále im to však stačí na tretie miesto v Unibet primeru - a ak by niekto pochyboval o ich schopnosti zvládať veľké zápasy, stačí pripomenúť drvivú februárovú výhru nad Realom (4: 0).


Oba celky sa doteraz stretli iba raz, v skupinovej fáze Európskej ligy na jeseň 2010; vtedy skončili oba zápasy nerozhodne 1: 1, a vyrovnaný boj očakáva aj hosťujúci gólman Miguel Ángel Moya. Jeho tím už prepísal históriu, keď prvýkrát dokázal postúpiť do play-off LM dva roky po sebe; spomienky atléti na finále sú oveľa čerstvejšie ako tie leverkusenské, ktoré siahajú až do roku 2002, ku slávnemu tímu okolo Michaela Ballacka, ktorému sa pre jeho Unibet neschopnosť dotiahnuť veci do víťazného konca prezývali "Neverkusen".

Tento rok madridskí prešli do osemfinále s jedinou porážkou v skupine (2: 3 Pireus), však Moya si nemyslí, že by boli nejakým vysokým favoritom. "Liga majstrov je úplne iná súťaž," vyhlásil v rozhovore pre denník AS. "Na tento zápas sa tešíme už týždne. Bayer je nemecký klub, takže nás čaká ťažký zápas. Momentálne sa im v Bundeslige príliš nedarí, ale myslím, že pomaly nachádzajú formu. Do Leverkusene ideme s maximálnym rešpektom, ale samozrejme chceme uspieť a priviezť si domov výhodný výsledok do odvety, "dodal.

Bayer v domácej súťaži zráža predovšetkým príliš vysoký počet Unibet remíz, ako sa ostatne potvrdilo aj cez víkend, kedy sa zverenci Rogera Schmidta rozišli zmierlivo s Augsburg (2: 2); týždeň pred tým zase dokázali nastrieľať Wolfsburgu štyri bránky, popravil je ale fenomenálny Bas Dost, ktorý vystrelil Vlkom divokú výhru 5: 4. Je teda zrejmé, že v útoku majú Nemci väčšiu silu ako v obrane. "Niektorí ich ofenzívnej hráči sú skvelí," uznáva Moya. "Trebárs Hakan Calhanoglu je majster v zahrávaní priamych kopov. Ich najväčšia sila je ale v týmovosti - rovnako ako u nás. Motivácia bude na oboch stranách vysoká."

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára