utorok 17. marca 2015

PSV Eindhoven - FC Groningen

Do konca holandskej Eredivisie chýba už len osem kôl a PSV je veľmi blízko tomu, aby si predčasne zabezpečilo zisk majstrovskej trofeje. V túto chvíľu má na konte solídnych 67 bodov a pred druhým Ajaxom vedie už o 11 bodov. Teraz sa pokúsi priblížiť vysnenému cieľu v domácom prostredí proti Groningene a rozhodne je považované za jasného favorita. Hostia sú ale známi tým, že vie potrápiť veľké favoritmi, zatiaľ sú na ôsmej pozícii s tridsiatich troch bodmi.

PSV v jarnej časti prehralo len v domácom prostredí s bet365 konkurenčným Ajaxom, inak vo zvyšných deviatich dueloch dosiahlo na trojbodový zisk. Naposledy predviedlo štandardný výkon na pôde zachraňujúceho sa Go Ahead a zvíťazilo bez väčších problémov v pomere 3: 0. Groningene sa naopak príliš nedarí, zvíťazil iba dvakrát a horko ťažko sa držia v hornej polovici tabuľky. Minule doma prehral posledné Dordrecht po výsledku 2: 0.


"Nesmieme si myslieť, že už máme vyhraté. Pochopiteľne sme veľmi blízko a túto situáciu vnímame, však musíme ešte urobiť pár jednotlivých krôčiku a až potom unibet oslavovať. Groningen je veľmi húževnatý súper, ktorý nám ukázal svoju silu v jesennom vzájomnom dueli a my rozhodne nemôžeme očakávať ľahký priebeh. Bude to veľmi ťažký duel a my k nemu opäť musíme pristúpiť so všetkou vážnosťou, "uviedol opatrne kouč PSV Phillip Cocu.

Ten opäť bude spoliehať na útočnej duo depa - de Jong, ktoré tento rok skóroval už šestatřicetkrát, avšak na maródke má hneď päť hráčov. Kvôli poraneným väzom v kolene je mimo hru Jozefzoon, problémy s ramenom dlhodobo trápi Bertrams. Zranený členok ešte bet365 nedoléčil Arias, ťažkosti so stehenným svalom komplikujú život Rekikovi a dlhodobo nemôže Eindhoven využiť služby Mahera.

Hostia postrádajú svojho najlepšieho strelca Michaela de Leeuw (poranené stehno), ktorý v dvadsiatich piatich dueloch skóroval štrnásťkrát. Poranenej kolenné väzy obmedzujú Bakkera, zlomená ruka nepustí na trávnik Hiarieje a Antonia má zranený členok. "Pochopiteľne je pre unibet nás tento zápas výzvou, aj keď dobre vieme, čo nás čaká. Budeme sa musieť brániť úplne skvelé ofenzívne sile a spoliehať na rýchle protiútoky, čo nám určite nie je vlastné. Prehrať rozhodne nechceme a pokúsime sa prekvapiť," povedal tréner hostí Erwin van de Looi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára