utorok 3. marca 2015

Citizens verí, že Messiho zahodenie penalta im dala nádej

Ako kľúčový okamih označili hráči Manchestru City nepremenenej penaltu Barcelony v závere úvodného osemfinále Ligy majstrov. Podľa nich im zákrok brankára Joea Harta proti strele Lionela Messiho dal aj cez porážku 1: 2 nádej do odvety, ktorá sa v Španielsku hrá za tri týždne.

"Keby sme prehrali 1: 3 mali by sme to veľmi ťažké. Bol to veľmi dôležitý zákrok, pretože nás pred odvetou udržal v hre," citoval server BBC manažéra anglického celku Manuela Pellegriniho, ktorý verí, že City v Barcelone nadviaže predovšetkým na výkon z druhého polčasu Unibet utorkového zápasu.

Prvému dejstva totiž dominovala Barcelona, ​​ktoré dvoma gólmi zariadil vedenie Luis Suárez. City sa ale po prestávke zlepšilo, prevzalo aktivitu a Sergio Agüero znížil. "Neuhrali sme ideálny výsledok pre pohárovú odvetu, ale keď zahráme, ako vieme, tak budeme mať šancu," uviedol Pellegrini.

"Musíme sa ale vyvarovať zbytočných chýb a vylúčenia. Veď pred rokom sme tiež hrali proti Barcelone v desiatich," pripomenul kouč osemfinále minulého ročníka Ligy majstrov, ktoré City s katalánskym súperom prehralo, keď navyše v oboch zápasoch dostalo červenú kartu.


V oslabení hral anglický celok aj v utorok, pretože v 74. minúte bol po druhej žltej karte vylúčený Gael Clichy. "Urobil som dva fauly, ale nemyslím, že to boli Unibet nejako veľké prehrešky. Keby som po prvom urobil päť ďalších a rozhodca mi potom po šiestom dal žltú, bolo by to fér. Ale ja ju dostal hneď po druhom," posťažoval si francúzsky obranca.

"Navyše si myslím, že hráči Barcelony urobili horšie fauly ako ja a karty nedostali. Ale nemôžem si sťažovať, pretože podľa doslovného výkladu pravidiel to dva fauly boli," pridal Clichy, ktorý tak zmešká odvetu v Barcelone, kam mohlo City ísť s dvojgólovú stratou .

Messi ale v nastavení penaltu nariadenú za faul Pablo Zabaleta nepremenil a zahodil aj dorážku. Pre argentínsku hviezdu išlo o štvrtý neúspešný pokutový kop z Unibet posledných siedmich. "Kto sa bojí ísť na penaltu, nemôže ju zahodiť. Takže je jasné, že hráči, ktorí majú dosť odvahy, budú tiež tí, ktorí občas nejakú penaltu nedajú. A to je aj Leo Messi, takže aj naďalej bude mať našu dôveru na pokutové kopy, "vyhlásil tréner Barcelony Luis Enrique.

"Nebol to nijako výnimočne vydarený zákrok, takže sa ním chváliť nebudem, ale dúfam, že sa ukáže ako dôležitý. Rovnako ako to, že Messi potom z dorážky netrafil prázdnu bránku," pridal Hart. "Keby sme hrali v jedenástich, určite by sme sa o to pobili viac. Takto pôjdeme na Nou Camp s jednogólové stratou," dodal.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára